Zen meditatie

Zitten, ademen, stil zijn.
In onbevangen aandacht voor de hele werkelijkheid, ervaren voorbij woorden, begrippen, denken en technieken, is dit een praktische oefening, van evenwicht in fysieke en innerlijke houding.
Kernwoorden daarbij zijn: concentreren, ervaren, erkennen, realiseren, manifesteren.

Rechtop zitten in stilte … aandachtig aanwezig zijn… je adem blijven volgen… waarnemen hoe je ademt… hoe gedachten en gevoelens komen en gaan… zonder er iets mee te doen of van te vinden neem je ze waar… je blijft aanwezig in dit moment met al je zintuigen open

De meditatie houdt niet op bij het zitten op een kussen of bankje. Ook met alle dingen van het dagelijks leven kun je oefenen. Regelmatige beoefening van zen-meditatie zal je ondersteunen om met meer aandacht aanwezig te zijn in je dagelijks leven.

Zen

De groep is geworteld in de Zen-traditie. De manier waarop geoefend wordt, komt overeen met de manier waarop er geoefend wordt in het International Zen Center Noorder Poort in Wapserveen. Vanuit deze groep kun je dus gemakkelijk deelnemen aan de zen-programma's die daar worden aangeboden (zie www.zenleven.nl).