Leraren

Ans van Gurp

Ans van Gurp

Myoko Suigen osho

Myoko Suigen osho

Begeleiding

De eindverantwoordelijkheid voor alle groepen berust bij Ans van Gurp- Groenen.

In 1983 maakte ze voor het eerst kennis met zen door een ontmoeting met Chris Smoorenburg O.P. die een zengroep begeleidde in het Dominicanenklooster. Bij hem volgde ze daar de wekelijkse oefenavonden. Later werden die begeleid door Ben Oosterman, die leerling was van Zenmeester Prabasha Dharma en na haar overlijden van haar opvolgster Zenmeester Jiun Hogen. Ans volgde zen-trainingen o.a. bij Nico Tydeman.

Vanaf 1986 begeleidt zij zen groepen in het Dominicanenklooster.

Sinds 2001 volgt zij zen training bij Jiun Hogen roshi die woont en werkt op het International Zen Center Noorder Poort in Wapserveen. In 2002 heeft Ans daar de Boeddhistische geloften afgelegd, waarbij ze de naam Born of Serenity ontving.

De leringen die zij mocht ontvangen van al deze leermeesters vervullen haar met grote vreugde, diep respect en dankbaarheid.

De dinsdagavonden in de doorgaande groepen worden begeleid door Myoko Suigen osho. Zij woont op het International Zen Center Noorder Poort. In 2016 is zij door Jiun roshi benoemd tot zenleraar en in 2019 tot osho.

Band met het International Zen Institute

De groepen zijn aangesloten bij het IZIN, de Nederlandse tak van het International Zen Institute, dat geleid wordt door Jiun roshi (zie www.zenleven.nl en www.zen-izin.nl).

Speciale doelgroepen

Ans van Gurp-Groenen begeleidt naast de zen-groepen in het Dominicanenklooster ook meditatiebijeenkomsten voor twee speciale groepen.

  • Ans is als vrijwilliger verbonden aan het Nazorgcentrum IntermeZZo voor kankerpatiënten en begeleidt daar zen meditatie voor deze doelgroep. Voor bijzonderheden zie de website van IntermeZZo.
  • Er zijn ook zen bijeenkomsten voor personeel, patiënten en vrijwilligers van de Isala-klinieken. Valt u onder deze doelgroep en heeft u interesse, neem dan contact op met
    Ans van Gurp-Groenen
    (038) 4538002 ( ma. en wo. na 19.00 u )
    E-mail ansvangurpgroenen@planet.nl