Begeleiding

Ans van Gurp
Myoko Suigen roshi
Kido van der Meulen

Begeleiding

De eindverantwoordelijkheid voor alle groepen berust bij Ans van Gurp- Groenen.

In 1983 maakte ze voor het eerst kennis met zen door een ontmoeting met Chris Smoorenburg O.P. die een zengroep begeleidde in het Dominicanenklooster. Bij hem volgde ze daar de wekelijkse oefenavonden. Later werden die begeleid door Ben Oosterman, die leerling was van Zenmeester Prabasha Dharma en na haar overlijden van haar opvolgster Zenmeester Jiun Hogen. Ans volgde zen-trainingen o.a. bij Nico Tydeman.

Vanaf 1986 begeleidt zij zen groepen in het Dominicanenklooster.

Sinds 2001 volgt zij zen training bij Jiun Hogen roshi, die woont en werkt op het International Zen Center Noorder Poort in Wapserveen. In 2002 heeft Ans daar de Boeddhistische geloften afgelegd, waarbij ze de naam Born of Serenity ontving.

De leringen die zij mocht ontvangen van al deze leermeesters vervullen haar met grote vreugde, diep respect en dankbaarheid.

De dinsdagavonden in de doorgaande groepen worden begeleid door Myoko Suigen roshi en Kido van der Meulen.  Suigen roshi woont op het International Zen Center Noorder Poort. In 2016 is zij door Jiun roshi benoemd tot zenleraar, in 2019 tot osho en in 2023 tot roshi. Ook Kido woont op de Noorder Poort, waar hij in 2018 door Jiun roshi tot unsui (zenmonnik) is geordineerd.